Метин Казак: Вотът на недоверие бе политическа игра

Метин Казак: Вотът на недоверие бе политическа игра | StandartNews.com

Бургас. Като политическа игра и самоцел определи неуспелият вот на недоверие срещу правителството на Орешарски евродепутатът от ДПС Метин Казак.

"Ако си внесъл вот на недоверие - това значи, че използваш парламентарен механизъм и се опитваш да дискутираш по определени политики и нуждата от смяна на тези политики. Но бягайки от този дебат, означава, че самия вот е една самоцел и политическа игра, която явно авторите й не са имали сериозна идея да реализират", заяви Казак.

Той пристигна в Бургас, за да участва на организирания от младежкото ДПС форум, посветен на младежката безработица.

"Не може да си вносител на вот на недоверие към правителството, а после да бягаш от него, да не се регистрираш и по този начин да го обезсмисляш", каза още евродепутатът. Той допълни още, че във време на тежка икономическа криза от национален интерес е да има стабилно правителство, което да успее да прокара антикризисни мерки, за да може страната по-бързо да преодолее последиците от кризата.

Лидерът на младежката организация на ДПС Юлхан Кючук пък подчерта, че Бойко Борисов отказва да приема полагащата му се роля на опозиционен лидер в 42-то НС. "Това се потвърди на първия вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Зрелостта на политиците се сътои и в това да приемат фактите такива каквито са. ГЕРБ не приема факта, че не участва в правителството, а нейният лидер Борисов се държи като квазиполитик", заяви Юлхан Кючук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай