Местан: ДПС е най-европейската партия

Местан: ДПС е най-европейската партия | StandartNews.com

Никой не може да ни пробие отвътре, защото работим за кауза, каза лидерът на Движението

"Въпреки опитите за сатанизиране имиджа на ДПС Движението ще продължи да се развива като най-европейската партия в България". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред хиляди местни хора и гости на Джебел от Турция, Швеция, Холандия, Германия, Белгия. Те изпълниха до краен предел площада и улиците на източнородопския град по повод 25-годишнината от трагичните майски събития, дали старта на масовите протести на българските турци срещу "възродителния процес". Датата бе специално избрана от ДПС и за представяне на кандидатите от партийната листа за Европейския парламент. Словото на лидера на движението Лютви Местан бе често прекъсвано от ръкопляскания на множеството пред митинга.

Местан обяви категорично, че има три причини, поради които ДПС ще спечели и тези избори. "Първата - при предишното управление за 4 г. кърджалийският район бе забравен, нула инвестиции. Дори бяха спрени готови проекти, одобрени и изпълнени на 90%. Какво се случи само за една година - една дума и тя е село Гулийка. От един месец всички медии питат защо министър Мариана Георгиева инвестира 60 000 лева в село Гулийка. Разбира се, че ще се инвестира. Когато Гулийка, Бойно, Рани лист, селата от Черноочене отново са в центъра на държавната политика, това означава само едно - че ДПС е на власт и трябва да бъде на власт, за да се почувствате истински европейци и равноправни граждани на европейска България", каза от трибуната Лютви Местан.

Преди да обяви втората причина, лидерът на ДПС покани при себе си досегашния евродепутат Метин Казак, който този път не е сред кандидатите след решението на структурите и на Централния съвет на ДПС. "Дойде ред и на Илхан Кючук, но Метин Казак сега не се направи на сърдит, не се дръпна настрани, както забелязваме в други партии, дава всичко от себе си за общата кауза. Достоен политик, който точно по тази причина ще има и своето бъдеще, така е в ДПС. Затова никой отвътре и отвън не може да ни пробие", подчерта председателят на ДПС. Според него третата причина, поради която ДПС ще има много силен резултат, е, че тези избори се провеждат през месец май. "Този месец е нашият месец, на ДПС, на болката и на нашите надежди, но и месец на европейската ни перспектива и бъдеще. Затова основното ми послание от този митинг е, независимо от опитите за изграждане на негативен образ на ДПС, ние ще продължаваме да се развиваме като най-европейската партия в България", заяви Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай