Местан: Дори на колене да ни молят, няма да получат подкрепа

Местан: Дори на колене да ни молят, няма да получат подкрепа | StandartNews.com

София. "Понеже не става въпрос за еднопартийно правителство на г-н Борисов, не става въпрос дори за ясно двупартийно европейско правителство на мнозинството с участието на Реформаторския блок, а за четирипартийна коалиция, която ще управлява страната с участието на Патриотичния фронт, точно заради участието на този субект, точно заради падналите морално-политически маски, на свой ред казвам не да ни молят да не ги подкрепяме, а обратно – дори на колене да ни молят, няма да получат нашата подкрепа", така коментира лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти въпроса дали е трябвало Бойко Борисов публично да призовава ДПС да гласува срещу новия кабинет.

"Ние ще бъдем явна, категорична опозиция на този сговор, който в името на властта не направи компромис, а влезе в съглашение с антиевропейски, антинатовски сили", категоричен Местан.

Лидерът на ДПС посочи още, че гласоподавателите не са задължили никого да образува коалиция между първата, четвъртата, петата и осмата политическа сила. "Не видях такъв императив във вота на избирателя, затова проблемът на коалицията, която се задава не е в това, че ще ни управлява коалиция. Проблемът е в съдържанието й, тя е проблематична", заяви Лютви Местан и добави, че съдържателният аспект на коалицията представя този аритметически сбор като антиевропейски сговор. "Това ще бъде лош ден", предрече Местан.

По повод молбата на Борисов да гласува срещу новия кабинет, Местан коментира, че неговият прочит отразява притеснение от страна на лидера на ГЕРБ, че двете партии са в нелегален съюз. "Това, разбира се, не е така и може би с тази молба г-н Борисов иска да разсее тези съмнения", каза още Лютви Местан.

По думите на Местан коалицията с ПФ проявява една самоцелна жажда за власт, в името на която дясното влиза в съюз с националпопулизма. "Зад свалената морално-политическа маска, тук визирам РБ, ние виждаме една широко разтворена паст за много власт, която на този етап успя да изгълта 7 министерства при 23-ма народни представители", разкри Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай