Местан: Човек трябва да живее и като член на опозицията

Местан: Човек трябва да живее и като член на опозицията  | StandartNews.com

София. „Човек трябва да се научи да живее и като член на опозицията". Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. Той коментира проваленото начало на пленарното заседание, на което трябваше да се проведат дебати по вота на недоверие, който бе внесен от парламентарната група на ГЕРБ.

„Това е своеобразен триумф на опозиционната „култура" на Бойко Борисов", продължи Местан. „Г-н Борисов е тръгнал към втория свой величествен подвиг. След вчерашната грамадна победа, която постигна, днес ще постигне нов връх в своята политическа кариера. Второ провалено заседание на парламента вече не може да се оценява просто като политическа победа", каза още той. 

Местан пое ангажимент да внесе предложение и да намери формат и основание за провеждане на дебати по темата за специализираното Министерство на инвестиционното проектиране. Кога ще завърши процесът на доструктуриране, какви задачи си поставя министерството и какво да очакваме от него, са темите, по които трябва да получим информация, обясни лидерът на ДСБ. Този дебат може да е под формата на въпрос, зададен от парламентарната трибуна, проект за решение или друго, продължи той.

„Ще се търси начин да дадем шанс на ГЕРБ да участват в тези дебати, освен ако нямат притеснения да участват", обясни Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай