Мартин Димитров постави ново условие на ГЕРБ за ротацията

Тотална смяна на регулаторите

Мартин Димитров постави ново условие на ГЕРБ за ротацията | StandartNews.com

Източник: БНТ

"Има хора в ГЕРБ, които не искат да продължи това правителство." Предупреждението отправи в интервю за БНТ Мартин Димитров - депутат от парламентарната група на “Продължаваме Промяната-Демократична България”.

"Какво се промени в последно време? Какво е различно? Различното е това, което се случи в София. ГЕРБ формира мнозинство в общинския съвет, което мнозинство е изцяло под контрола на ГЕРБ. Това стана заедно с БСП, "Възраждане", ИТН и ВМРО, който се представяха за опоненти. Очевидно е имало много тайни срещи. Защото няма как да избереш всички председатели на комисии без това да е организирано, да е имало много тайни срещи, подготовка", посочи Димитров.

"И ГЕРБ сега се питат защо, ако са го направили в Общинския съвет, да не опитат да го направят и в Народното събрание", каза той.

По думите му преговори "официално не сме видели да се водят". "Как избираш за няколко часа председатели на всички основни комисии, ако това не е подготвено", попита Димитров и сам отговори: "Естествено, че е било разпределено между ГЕРБ, "Възраждане" и БСП".

Според Мартин Димитров на ГЕРБ тежат взаимоотношенията с коалиционните партньори.

"Познавайки добре ГЕРБ според мен сега им тежат отношенията в Народното събрание, които са равноправни. На много теми им казваме не", каза Димитров.

"Ние имаме с ГЕРБ много важни различия - шефовете на регулаторите  именно ГЕРБ ги назначиха. Ако има ново правителство - това няма да продължи така. Ще има нови регулатори", категоричен бе той.

Димитров посочи, че ГЕРБ никога не са излизали и казвали, че например "КЗК, което не работи, на нас не ни харесва".

"Ако това правителство продължи, всички регулатори ще бъдат сменени и то по начин, който ще се търси качество и работа оттук-нататък", акцентира Мартин Димитров.

"Сегашните регулатори са назначени от ГЕРБ, често с БСП, винаги с ДПС и въпросът е тази промяна могат ли да я допуснат?"

"Една от причината да има толкова голямо напрежение сега и да не се иска да продължи правителството е, че ако продължи тези регулатори ще бъдат сменени", заяви депутатът.

Мартин Димитров посочи, че "в никакъв случай не искаме на всяка цена да управляваме с ГЕРБ".

"Искаме да продължи това правителство само и единствено, ако то ще произвежда резултати като Шенген, Еврозона, продължение на съдебната реформа и битката с корупцията, регулатори, които да започнат да работят", посочи депутатът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай