Мария Габриел с важна новина за Шенген! Чия подкрепа имаме

Надявам се България да продължи да вижда предизвикателствата като възможности, каза Габриел

Мария Габриел с важна новина за Шенген! Чия подкрепа имаме | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

България има подкрепата на белгийското председателство на Европейския съюз за пълното присъединяване към Шенген. Интензивната работа трябва да продължи. Страната ни трябва да продължи да говори. Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

„Следващите месеци са ключови със законодателни промени. България може да бъде положителният глас да отстояваме правото и демокрацията”, подчерта тя.

Габриел коментира и предстоящата ротация: „Нямам основания да смятам, че споразумението няма да бъде спазено: след 6 март да съм премиер, а Денков – вицепремиер. Искам да остана последователна към министрите. Всеки от тях знае, че се прави анализ на свършеното и резултатите му. Трябва да продължим с Шенген и с еврозоната. Борбата с инфлацията, пътната безопасност. Всичко това ще бъде водещо в оценката на министрите. Важно е екипът да е постигнал резултати и те да са видими.”

Тя заяви, че иска постигнатото в последните 7 месеца във външното министерство да бъде продължено и надградено: „Излязохме от международната изолация. България не е пасивен свидетел на решения, които се вземат в Брюксел, напротив – ние сме част от тези решения и имаме тежест.”

По думите й тази година е изборна за целия свят: „3,2 млрд. души ще отидат до урните. Всеки избор е важен и трябва да сме много внимателни.”

„Надявам се България да продължи да вижда предизвикателствата като възможности. Трудно е, но ако останем обединени, тези възможности ще се превърнат в решения”, допълни още Мария Габриел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
salmonelli
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи