Марешки кани протестестиращите във Воля

Гласува против вота на недоверие, депутатите от „Воля” ще се въздържат

Марешки кани протестестиращите във Воля | StandartNews.com
  • Гласува против вота на недоверие, депутатите от „Воля”  ще се въздържат

Протестиращите трябва да се присъединят към "Воля", за да влязат повече некорумпирани хора в политиката. Това заяви лидерът на Воля Веселин Марешки пред бТВ. Партията му няма да подкрепи вота на недоверие срещу третия кабинет на Борисов. Единадесетте депутати на „Воля“ ще гласуват въздържали се, а аз ще гласувам против, разкри Веселин Марешки. Лидерът на „Воля“ отново заяви, че е готов да си подаде оставката заедно с депутатите от своята партия, но проблемът е, че „другите ще си останат на местата“.

„От Освобождението на България няма друга партия, която е изкарала цял мандат в парламента, без да е изцапана от корупция, с което съм горд“, заяви Марешки, визирайки своята формация „Воля“.

Показателен е фактът, че никой от протестиращите не се обявява срещу „Воля“, отбеляза Марешки. Според него в исканията на протестиращите „има резон“ и те трябва да се присъединят към „Воля“, за да влязат в парламента повече некорумпирани депутати от тази партия.

Марешки е убеден, че неговата формация ще влезе и в следващия парламент и то с още повече депутати.

А що се отнася до БСП, те искат да влязат във властта през задния вход – чрез служебно правителство, сформирано от президента Румен Радев и за да го постигнат, са готови да работят с най-върлите си врагове като "психодесните", но хората не ги искат, защото винаги досега, когато левицата е вземала властта след 1989 г., е  следвала катастрофа, смята лидерът на „Воля“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай