Марешки изложи Нинова, тя скача срещу ГЕРБ

Нинова обяви за преврат предложението на ГЕРБ за нов основен закон на страната

Марешки изложи Нинова, тя скача срещу ГЕРБ | StandartNews.com

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки „простреля“ днес във Фейсбук лидера на БСП Корнелия Нинова, като я обвини в задкулисна игра по въпроса за ВНС.

"По всичко личи, че Велико народно събрание ще има. Имаме информация, че БСП ще подкрепят идеята след среща на Нинова с посланик на западна държава", написа в личния си профил Марешки, без да уточнява с кой посланик се е срещала Нинова.

"Всъщност това не се случва за първи път. Няколко пъти в парламента сме били свидетели на обръщане на позицията на социалистите след натиск от определено посолство. Така беше, например, при гласуването за модернизирането на армията. Да не говорим за разкритията с кого са съгласували номинацията  на Радев за президент. Явно социалистите не могат да водят самостоятелна политика и се въртят в посока, зададена от външни фактори", завършва поста си Марешки.

Нинова обаче предприе контраатака по-късно чрез медии, като обяви за конституционен преврат предложението на ГЕРБ за нов основен закон на страната.

Това предложение не е промяна на модела, а вид конституционен преврат за установяване на диктатура. Не може да премахнеш от българската Конституция - социална, правова и демократична държава и да твърдиш, че това е Конституция на съвременна България, посочи Нинова.

Целта е да се спечели време от управляващите и да си гарантират оставането във властта още няколко месеца. Ако бъде свикано и Велико народно събрание, не се знае колко време ще продължи, тъй като то не е ограничено със срок, каза Нинова. Затова българските социалисти няма да влязат в сговор за осигуряване на подписи и мнозинство за промяна в Конституцията.

Исканията на БСП са незабавно приемане на машинното гласуване, оставка на кабинета, служебен кабинет на Румен Радев, предсрочни избори, каза лидерката на социалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай