Вторник,

Манолова оттегля кандидатурата си за президентските избори

От: Администратор -
A
A
A

Оттеглям се от "състезанието" за президентските избори с признателност за подкрепата и доверието ви. Нашата обща мисия е да променим България в интерес на хората. Ще го направим, заедно. Можете да разчитате на мен. Това пише омбудсманът Мая Манолова в открито писмо до медиите. 

Припомняме, че Манолова бе една от номинациите на БСП за кандидат-президент. По-късно лидерите на АБВ и БСП се обединиха около общата номинация на ген. Румен Радев.

„За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и "лични номинации". Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм "лична" номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор. Това е не само мое лично убеждение, а и дълг към всички вас", допълва Манолова.

„Напоследък чух за себе си много неща - все "приятелски огън". Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди - разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците.

Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни "правни" аргументи. Те са абсурдни за всеки юрист. Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам", заключва Мнолова.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички