Вторник,

Манолова оттегля кандидатурата си за президентските избори

От: Администратор -
2320
Манолова оттегля кандидатурата си за президентските избори
A
A
A

Оттеглям се от "състезанието" за президентските избори с признателност за подкрепата и доверието ви. Нашата обща мисия е да променим България в интерес на хората. Ще го направим, заедно. Можете да разчитате на мен. Това пише омбудсманът Мая Манолова в открито писмо до медиите. 

Припомняме, че Манолова бе една от номинациите на БСП за кандидат-президент. По-късно лидерите на АБВ и БСП се обединиха около общата номинация на ген. Румен Радев.

„За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и "лични номинации". Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм "лична" номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор. Това е не само мое лично убеждение, а и дълг към всички вас", допълва Манолова.

„Напоследък чух за себе си много неща - все "приятелски огън". Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди - разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците.

Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни "правни" аргументи. Те са абсурдни за всеки юрист. Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам", заключва Мнолова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички