Манолова и Сидеров заедно на протест

Манолова и Сидеров заедно на протест | StandartNews.com

Активисти на БСП и на "Атака" се събраха в общ протест срещу новия външен дълг в размер на 8 млрд. евро, който депутатите обсъждат днес. Партийните знамена на двете формации се вееха редом, а речи на митинга държаха Мая Манолова от БСП и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

„Благодаря на всички, които дойдоха, за да кажат „НЕ" на загробването на държавата с 16 млрд. лв. Този митинг няма цвят. Тук са граждани, които не искат да плащат дълговете на правителсвтото на Бойко Борисов", зави Мая Манолова. Хората споделили с нея, че са дошли, за да протестират срещу ограбването, но и да поискат оставката на финансовия министър Владислав Горанов, каза тя. Според някои от участниците в протеста външният дълг се взима, за да се плати програмата за саниране на ГЕРБ.

От младежката организация на левицата раздаваха листовки с вид на банкноти с номинал 10 000 лв. и лика на Горанов. Това е сумата, която социалистите са изчислили, че всеки българин ще трябва да плати, за да се върне новият дълг. Те даваха също и пръчки, обявени като "просешки тояжки".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров настоя протестите срещу правителството да продължат до оставката му.

Протестиращите бяха предимно пенсионери, които скандираха "Оставка и затвор", "Няма да платим" и "Спрете да крадете". Сред техните плакати и транспаранти се забелязваха такива в протест срещу ГМО, "кемтрейлс", войната, НАТО и западното влияние в България.

Протестиращите са подготвили и декларация, която ще внесат в НС и правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай