Малинов: РБ ще участва в следващия парламент

Малинов: РБ ще участва в следващия парламент | StandartNews.com

София. Реформаторският блок излиза по-силен от тази кампания и оттук нататък ще расте, а предсрочните избори са по-близо от преди и обединението ще бъде основен участник в следващото Народно събрание. Такава позиция изрази избраният за евродепутат от Реформаторския блок Светослав Малинов по "Дарик" радио. 

Според него липсата на вяра у избирателите е лишила Реформаторския блок от още един евродепутат.

"Важно беше Реформаторският блок да получи първите си гласове на първите си избори и да стъпи здраво и да се види, че съществува по убедителен начин", каза Малинов.

Той отново повтори, че от коалицията винаги са били за преференцията, подредили са листата си преди да стане ясно за този вид вот и всеки в листата е бил с идеята, че може да победи, а може и да загуби. Малинов подчерта, че подреждането на листата е било плод на консенсус между партиите в блока. "Никога не може да се постигне пълен консенсус с избирателя и затова винаги сме били за преференция", мотивира се той.

Малинов разкри, че познава другия избран с преференция бъдещ евродепутат - Момчил Неков от БСП. "Познавам го, той е изключително работлив. Неговото избиране е плод на грешка, която обаче не трябва да се отразява на неговото самочувствие и отиване в ЕП. Смятам, че той ще остане един от куриозите, но пък никой не знае дали няма да е началото и на една сериозна политическа фигура", каза Малинов, като подчерта, че прави коментара си за човек от друга партия, защото ги обединява преференциалният вот.

Малинов посочи, че вижда това ново дясно мнозинство "в очите на ГЕРБ и Реформаторския блок".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай