Лют скандал за руската ваксина и маски

Парламентът се кара да внасяме ли Спутник V

Лют скандал за руската ваксина и маски | StandartNews.com

Лют скандал се разрази в пленарната зала заради руската ваксина и маските в последния пленарен ден.

ВИЖ ОЩЕ: Без руска ваксина. Парламентът я отхвърли

Дебатът дали България да взема или не прерасна в спор кой и защо носи или не маска. Предложението за внасяне на Спутник V бе внесено от БСП. То разпали геополитечски спорове и раздели депутатите на рософили и русофоби.

Вие отдясно заразихте сума народ на митингите, където бяхте без маски, възмути се Вежди Рашидов (ГЕРБ). И се обърна към Николай Хаджигенов "Изправи се! Мутри вън!" с думите: Бабаитлък ли демонстрирате?!

Моля ви, г-н Хаджигенов, сложете една маска от уважение към г-н Рашидов, призова председателстващата заседанието Татяна Дончева адвоката. Така Хаджигенов сложи маска.

Но на трибуната с гневно изказване излезе Георги Свиленски (БСП). Говорите за ваксина, да ви припомня ми, че депутати на ГЕРБ идваха карантинирани на работа, за да пазят кворума на Борисов и това ставаше в присъствието на здравния министър, каза Свиленски. И съобщи, че още не е получил отговор на парламентарното питане към премиера в оставка кои са карантинираните депутати, стояли в разрез с разпоредбите в пленарна зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай