Без руска ваксина. Парламентът я отхвърли

Решението бе взето след лют спор в пленарната зала

Без руска ваксина. Парламентът я отхвърли | StandartNews.com

България няма да започне преговори за внос на руската ваксина Спутник V. Това реши парламентът, отхвърляйки предложението на БСП, която искаше Министерски съвет да бъде задължен да започне преговори за медикамента.ЗА руската ваксина бяха само 83 народни представители. Против бяха 69, 56-ма се въздържаха.

ВИЖ ОЩЕ: Лют скандал за руската ваксина и маски

Решението бе взето след лют спор в пленарната зала ЗА и ПРОТИВ ваксината, който прерасна в препирня за маски и геополитика. Депутатите се разделиха на русофили и русофоби.

Вие отдясно заразихте сума народ на митингите, където бяхте без маски, възмути се Вежди Рашидов (ГЕРБ). И се обърна към Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" с думите: Бабаитлък ли демонстрирате?!

Моля ви, г-н Хаджигенов, сложете една маска от уважение към г-н Рашидов, призова председателстващата заседанието Татяна Дончева адвоката. Така Хаджигенов сложи маска. Но малко по-късно отново я махна.

На трибуната с гневно изказване излезе Георги Свиленски (БСП). Говорите за ваксина, да ви припомня ми, че депутати на ГЕРБ идваха карантинирани на работа, за да пазят кворума на Борисов и това ставаше в присъствието на здравния министър, каза Свиленски. И съобщи, че още не е получил отговор на парламентарното питане към премиера в оставка кои са карантинираните депутати, стояли в разрез с разпоредбите в пленарна зала.

Нека завършим работата на това Народно събрание с малко чест, каза Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай