Лъсна тайният план на Радев да запази властта до януари

Депутатка от ДБ каза как служебното правителство може да остане

Лъсна тайният план на Радев да запази властта до януари | StandartNews.com

Тайният план на президента Румен Радев да запази властта си чрез служебното правителство до 22 януари лъсна след пост във Фейсбук на депутатката от „Демократина България” Стела Николова.

https://svobodnoslovo.eu/wp-content/uploads/2021/01/stela-nikolova.jpgХипотетично третият мандат може да се държи до 22 октомври, за да не може президента да разпусне НС. Има срок в Конституцията, при който президента не може да разпуска парламента три месеца преди края на мандата си. Сега ще сме само с месец повече от този срок, но тази разпоредба е създадена, за да осигури спокойствие в държавата, написа Николова.

Служебното правителство ще остане, ще предложи бюджет за 2022 година. Могат да се разгледат законопроектите за реформа в съдебната система и което мине, мине, продължи депутатката. И допълни: „Изборите за президент ще се проведат, а след 22 януари новоизбраният президент ще разпусне НС и ще отидем на избори през март.

Възможно ли бе това да се договори между партиите и с президента, вместо Нинова да се чуди какви преговори да води в момента? Какво мислите?”.

Ето целият пост на Стела Николова от „Демократична България”

Доверието в НС се срина за месец с 10%, защото нищо не бе свършено през този месец. Хората очакваха да има приети законопроекти, а НС създаде комисии едва преди 10 дни. Цялата година загубихме, а има нужда от спешни законодателни промени, както и транспониране на европейско законодателство.

Хипотетично третият мандат може да се държи до 22 октомври, за да не може президента да разпусне НС. Има срок в Конституцията, при който президента не може да разпуска парламента три месеца преди края на мандата си. Сега ще сме само с месец повече от този срок, но тази разпоредба е създадена, за да осигури спокойствие в държавата.

Служебното правителство ще остане, ще предложи бюджет за 2022 година. Могат да се разгледат законопроектите за реформа в съдебната система и което мине, мине.

Изборите за президент ще се проведат, а след 22 януари новоизбраният президент ще разпусне НС и ще отидем на избори през март.

Възможно ли бе това да се договори между партиите и с президента, вместо Нинова да се чуди какви преговори да води в момента?

Какво мислите?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай