Четвъртък,

Лорер отряза превозвачите: Не приемаме извиване на ръце

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
1543
Лорер отряза превозвачите: Не приемаме извиване на ръце
A
A
A

Случващото се в транспортния бранш има две страни. Ние трябва да постигнем разбирателство, защото българската икономика трябва да се движи. От друга страна българското правителство не може да приеме извиване на ръце, когато някой казва оставка, когато някой иска преференциални условия, без да е съобразено със социалната ситуация в страната и общата икономическа обстановка, заяви пред бТВ министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

По думите му, когато някой иска преференциално намаляване на тол такси, това е извиване на ръце.

Според министъра някои от превозвачите са готови да продължат да преговарят с правителството. "Нека ресорните министерства движат този процес. Аз съм убеден, че те в крайна сметка ще намерят начин за диалог с превозвачите", посочи още Даниел Лорер.

Имаме много сериозна инфлация, породена от инвазията на Путин в Украйна, отбеляза още министърът. По думите му основно има инфлацията на цените на енергоносителите, която води до инфлация на всичко останало.

„Правителството е длъжно да се погрижи и за българската икономика, и за българските граждани. Работим по анти информационния пакет от мерки, които да подпомогнат и най-слабите сред българското население“, посочи той.

„Продължаваме да се грижим за българските пенсионери. Има и още една мярка, която се обсъжда, но не беше представена - помощи за дете, тоест за родители. Това предстои да бъде прецизирано“, съобщи Даниел Лорер.

За визитата на премиера Кирил Петков в САЩ и договорените доставки на втечнен природен газ той коментира, че тепърва предстои да бъдат уточнени детайли.

„Предполагам, че много скоро ще чуем и детайли по сделката. Разговори се водят не от вчера и днес. Всички работят не само за една по-добра цена на газ, но и за българската икономика. Мисля, че съвсем скоро ще имаме конкретни числа“, отбеляза още министър Лорер.

„Това, което чух от премиера днес е, че се говори именно за американски газ, който ще бъде по текущата цена на „Газпром“, категоричен беше той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички