Лорер каза кой ще е външният министър на ПП-ДБ след ротацията

Николай Денков преведе страната през един много труден период, смята депутатът

Лорер каза кой ще е външният министър на ПП-ДБ след ротацията | StandartNews.com

Източник: бТВ

В програмата не е написано, че Мария Габриел ще получи два поста - на премиер и на външен министър. Трудно е да се водят преговори по телевизията. Мисля че ротацията ще се случи въпреки всички телевизионни драми, няма място за притеснение. Това заяви в интервю за бТВ депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Даниел Лорер относно спора кой трябва да бъде външен министър.

Николай Денков преведе страната през един много труден период, смята Лорер.

"Да оставим Мария Габриел и Николай Денков да се разберат за ротацията и прегледат работата на министрите", призова народният представител.

Ние от ПП-ДБ смятаме, че акад. Денков е правилно да бъде външен министър - но това ще го решат партийните лидери, както и самите Денков и Габриел, допълни Лорер.

"Нашето мнение е, че трябва да има минимални промени при ротацията. Министърът на здравеопазването заяви, че не иска да остане, а ние сме маркирали, че не желаем министърът на електронното управление да остане на поста си", разкри Даниел Лорер.

Приемането ни в Шенген единствено е функция на правителството на "Продължаваме промяната" и доказването пред ЕС и САЩ, че можем да правим демократични реформи, каза Лорер.

Депутатът заяви, че от ПП-ДБ ще продължат работата си с лобисти в САЩ за засилване на дипломатичните отношения.

ПП настояват регулаторите да не бъдат избирани директно от партиите, а от борд или съвет по назначенията, а парламентът да избира номинациите, подбрани от този борд. По това предложение обаче няма съгласие от ГЕРБ.

По думите на Лорер преговорите за сухопътен Шенген ще започнат на 31 март и ще бъдат „агресивни и настоятелни“.

Той коментира и проверките на имотната сделка на „Чаталджа“. „Надявам се всички останали органи, които бяха сезирани да се заемат с това, защото е важно да излязат много бързо със становище, че никаква политическа зависимост. Това са частни сделки на пазарни цени. Когато резултатите излязат, с моя правен екип ще потърсим отговорност от всички, които се опитаха да опетнят името ми. Фирмата е постигнала тази цена на договаряне и ние сме я купили пропорционално“, каза Лорер.

Според депутата листата им за евроизборите вероятно ще бъде заедно с ДБ. Вероятно е да се кандидатирам, всеки който иска да бъде евродепутат, трябва да премине през вътрешни избори в партията, каза той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай