Лена съди Слави! Ключово решение

Това става ясно от регистъра на КЗД

Лена съди Слави! Ключово решение | StandartNews.com

Първото заседание в производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и фирмата му "Седем-осми" АД е насрочено за а 08 ноември. Това става ясно от регистъра на Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Повод за жалбата е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" през февруари. В нея главен герой е Лена Бориславова - бивш началник на кабинета на Кирил Петков, докато последният беше премиер, пише novini.bg.

Жалбата в КЗД обаче не е подадена от Лена Бориславова, а от Геновева Тишева. В момента Тишева, която е юрист, кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. 

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. "Сценаристите ми донесоха текста и ми казаха: "Виж тази песен, може да стане някакъв проблем". Това се случи преди Нова година. Аз им казах:

"Хора, това е някаква тъпня, няма да я пускаме, вие може да направите нещо по-готино. Но минаха 2 месеца и те дойдоха отново, направили и видео. Казаха ми: "На онази песен, на която ти каза, че е тъпня, ние сме направили клип, а Евгени Димитров ни е направил музиката", разказа Трифонов тогава.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
От кАдя на кАдя
преди 5 месеца

Чалгаринът има изключителни заслуги за опростачване на нацията и предимно на младото поколение.Лена Парапетова също е от това поколение,закърмено с чалгарски кич и простотия, и поради това има такова самонадеяно поведение - вместо да потъне в "дън земя" от срам и да се не показва повече, след случая с парапетите гимнастики .

Откажи