Лена хвърли кърпата, но дръпна юздите

Бориславова стана сив кардинал

Лена хвърли кърпата, но дръпна юздите | StandartNews.com

Новата роля на Лена Бориславова е тема по-интересна и коментирана в коридорите на властта от новия председател на 49-ития парламент. Дясната ръка на Кирил Петков хвърли кърпата, отказа депутатското си място и изтри фейсбука си. Но продължи да дърпа юздите на „Продължаваме промяната”. Бориславова, която трайно влезе в кожата на сив кардинал на ПП, обяви, че няма да е в Народното събрание, за да работи отсега за местните избори в София. Но се появи на първото заседание на парламентарната група на ПП-ДБ, за да не изпуска нищо от контрола си.

ВИЖ ОЩЕ: Лена направи нещо неочаквано. Писна ли й?

По-рано днес стана ясно, че Бориславова е подала заявление до ЦИК, с което е поискала да се откаже от депутатското си място. Но го направи не по правилата. ЦИК прие документа за сведение, защото е извън сроковете и избраните депутати вече са обявени в Държавен вестник. За да се откаже, Лена първо трябва да положи клетва като депутат, а след това да подаде заявление за оттегляне в парламента. Заради закъснялото й писмо до ЦИК, Бориславова си навлече присмеха на ГЕРБ и неговия младежки лидер Георг Георгиев, който иронично коментира качествата на дамата като юрист.

ВИЖ ОЩЕ: ЦИК реши за Лена

ПП и ДБ събраха за първи път общата си парламента група, за да решат кои ще са предложенията им за председател и зам.-председател на 49-ото народно събрание. Бориславова пристигна на срещата заедно с годеника си Мирослав Иванов. С тях беше и бившият вицепремиер Калина Константинова.

ВИЖ ОЩЕ: Часове преди новия парламент! Лена със съдбовен ход

Кирил Петков пък пристигна заедно с Даниел Лорер и Деница Симеонова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай