Часове преди новия парламент! Лена със съдбовен ход

Първото заседание на 49-ото Народно събрание е на 12 април, от 10 ч.

Часове преди новия парламент! Лена със съдбовен ход | StandartNews.com

Изненадващ обрат часове преди президентът да свика новия парламент на първо заседание, на 12 април, от 10 ч.

Лена Бориславова обяви, че няма да бъде депутат в 49-ото Народното събрание. На нейно място ще влезе колегата й от листата на ПП в 24-и МИР Петър Петров.

ВИЖ ОЩЕ: Ще изберат ли шеф на новия парламент? Мнението на бивш депутат

В пост във Фейсбук тя разкри, че ще се занимава с организирането и координацията на кампанията за местните избори наесен. 

„Именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София”, уточнява Бориславова.

„Отговорността към тази задача e огромна - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност”, допълва тя.

ВИЖ ОЩЕ: Политолог изненада с прогноза за кабинет на ПП-ДБ

„Дните след изборите показаха, че предстоят още трудни месеци и задачи, както на национално, така и на местно ниво. Формирането на редовно правителство е голямата задача на настоящия парламент. Но в предизборната кампания се убедих, че много от проблемите на хората, които ни подкрепят, се решават на местно ниво”, коментира Бориславова.

„Преди година и половина влязох в листите на Продължаваме Промяната, защото вярвах, че зависи от всеки един от нас да работим за промяната, която търсим. През февруари тази година трябваше отново да реша как да продължа своята битка – в или извън листите на обединената коалиция. Кое е най-правилното решение, което ще помогне най-много на обединението? Днес отново трябваше да направя избор“, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай