Политолог изненада с прогноза за кабинет на ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС ще направи усилие и ще се обърне към партиите

Политолог изненада с прогноза за кабинет на ПП-ДБ | StandartNews.com

Политологът Светослав Малинов смята, че по-скоро е възможен кабинет с втория мандат. „Нещо, което да се закрепи, виждам само по тази формула – равно отдалечени неярки политически фигури с  ясното съзнание и от двете страни, че никой не е доволен”, каза той пред Нова телевизия.

„Мисля, че ГЕРБ-СДС ще направи усилие и ще се обърне към партиите. Това беше заявено от лидера Бойко Борисов. Никога обаче не трябва да се доверяваме напълно на думите му, тъй като той е показвал, че действа съобразно обстановката. За мен една такава хартиена коалиция, преповторена като управляваща, не е добра. Затова бих се съсредоточил върху втория мандат, който започва да се очертава като реална възможност”, категоричен бе Малинов.

„Вярно е, че живеем в сюрреалистични времена. Мисля, че ГЕРБ-СДС наистина не биха рискували да направят хартиена коалиция. Почти съм сигурен, че ще предложат правителство. Трябва да се замислим какво би се случило, ако ГЕРБ-СДС подкрепи правителство на ПП-ДБ. Това правителство ще стане заложник на първата политическа сила”, коментира политическият психолог Росен Йорданов.

Друг политолог - Слави Василев - обаче смята, че политическите партии няма да стигнат до консенсус.

Василев насочи вниманието към решението на президента Румен Радев да свика новия парламент на 12 април.

„Президентът ясно обяви намеренията си да действа по-бързо този път. Свикването на новия парламент по време на Страстната седмица показва, че той ще изпълни своята заявка. Винаги е бил последователен в това отношение”, каза политологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай