Кючюк проговори за номинацията на Елена Йончева. Силни думи

Много авторитетни хора от гражданската квота са попадали в листите на ДПС, каза евродепутатът

Кючюк проговори за номинацията на Елена Йончева. Силни думи | StandartNews.com

Елена Йончева е номинирана от благоевградската организация на ДПС.

Това е една от най-авторитетните и автентични организации на Движението, съобщи пред NOVINI.BG евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

"Вероятно нашите членове и симпатизанти са припознали в госпожа Йончева автентичен носител на европейските ценности", заяви той 

„Тя е номинирана още в понеделник от една от основните ни партийни организации – тази в Благоевград. Традиция на ДПС е в листите ни да има представители на партията, доказали своята лоялност, авторитет и работа през годините, както и да уважаваме и избора на нашите членове и симпатизанти, когато говорим за по-широк кръг от хора, тоест - гражданска квота. Г-жа Йончева беше припозната на областното ни заседание като един от възможните кандидати на ДПС в листите на предстоящите европейски избори. Това не е някаква особена новина за нас. Имаме такава традиция. През годините много авторитетни хора от гражданската квота са попадали в листите на ДПС", каза съпредседателят на АЛДЕ.

Кючюк сподели по какви въпроси са работили заедно с Йончева.

"Няма да скрия, че години наред с нея сме работили по утвърждаването авторитета на България. Включително и по важна тема като присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство”, заяви евродепутатът Илхан Кючюк.


Кючюк напомни, че окончателно как ще изглежда листата на ДПС предстои да разберем.

Евродепутатът от ДПС коментира и ситуацията преди вота на 9 юни.

"Политиците да се погледнат в огледалото първо", заяви той.

По думите му, много е важно в Европейския парламент (ЕП) да се защитават националните каузи.

"Брюксел нищо не ни диктува, правилата са си наши, на България", напомни той и коментира влизането ни по въздух и вода в Шенген.

Относно Република Северна Македония и влизането ѝ в ЕС, Кючюк заяви, че предстоят избори и съседката ни сама трябва да определи какъв ще е пътят ѝ.

Според него е редно в следващия парламент да се действа стъпка по стъпка.

ДПС не е виновно за ситуацията в България и за това, че на 9 юни ще има избори 2 в 1, смята Илхан Кючюк. По думите му, нито една партия вече няма да може да управлява сама България. Той поясни, че така се управлява и Европа.

По думите му крайната цел на политиците у нас трябва да бъдат българите - доходите им, самочувствието им.

На въпрос на NOVINI.BG в кои листи ще го видим, Кючюк изрази надежда, че ще бъде в евролистите на ДПС, и ще работи усилено, за да може България да се доближава още повече до ЕП.


    

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай