Кунева иска преговори в блока за "Дондуков" 2

Кунева иска преговори в блока за "Дондуков" 2 | StandartNews.com

Реформаторският блок да се яви на предстоящите президентски избори с единен кандидат. А играчът им да е личност с европейски авторитет, като може да е политическа, може и да е експертна фигура. Около това се обединиха днес от Движение "България на гражданите" (ДБГ).

"Търсим идеални за работа хора", обясни лидерът на партията Меглена Кунева. Тя събра хората си на заседание на Националния съвет, за да обсъдят вота през есента и действията си в парламента. Другите критерии, които трябва да покрива човекът на реформаторите, са стабилност и умение да надхвърли тесните партийни ядра. Според заместника на Кунева - Найден Зеленогорски, кандидатът им трябва да е експерт, евроатлантик с авторитет сред обществото. "Пътят е труден", призна той. Но отсече, че до края на юли РБ трябва да има яснота около претендента си за "Дондуков" 2.

От ДБГ са убедени, че "на масата" на преговори в блока отсега трябва да се коментират конкретни имена. Подобно на примера на ГЕРБ обаче и реформаторите нямало да ги обявят, за да не "изгорят" предварително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай