Край! Радев прочете присъдата на Украйна /ОБНОВЕНА/

Каза дали ще се признават референдуми

Край! Радев прочете присъдата на Украйна /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Румен Радев каза, че България няма да признае референдумите, които Русия провежда в в Украйна.

Ето какво президентът на България след проведената консултативна среща при него, която продължи три часа:

"Оше в първите часове на 24 февруари, когато започна войната, свиках консултативна среща с държавното ръководство и тук в тази зала заклеймихме руската агресия срещу Украйна като категорично недопустима. От първия ден призовавам за прекратяване на бойните действия и за мирно уреждане на конфликта със средствата на дипломацията.

За съжаление стремежът към военна победа на всяка цена заглушава призивите за мир и разумът отстъпва на оръжието. Решенията на президента на Руската Федерация за частична мобилизация ще повиши интензитета на бойните действия, ще ескалира конфликта и заплахата за сигурността с трудно предвидими последици.

Недопустимо е три десетилетия след края на студената война отново да се разиграва ядрена така. Там, където падат снаряди, се правят референдуми и България няма да ги признае."

Няма пряка военна заплаха за България и ние работим усилено за нашата национална сигурност съвместно с НАТО. Това каза Румен Радев след консултативната среща при него,.

Радев посочи също кои са приоритетите пред бъдещото стабилно правителство, което България задължително трябва да има. Сред тях са цените на горивата и борбата с мигрантите, инфлацията и корупцията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай