Четвъртък,

Край и на "златната виза". Законът на ДПС влиза в парламента

От: СТАНДАРТ -
2131
Край и на "златната виза". Законът на ДПС влиза в парламента
A
A
A

Край на "златната виза" ще сложи парламентът, приемайки законопроекта на ДПС, който тази седмица влиза в пленарна зала. Законът, внесен от лидера на Движението Мустафа Карадайъ и група народни представители, е включен като осма точна в програмата на Народното събрание.

Парламентът ще разгледа на първо гласуване промени в Закона за чужденците в Република България. С тях се отменят текстовете, регламентиращи предоставяне на постоянно пребиваване срещу извършена инвестиция.

ВИЖ ОЩЕ: Златните паспорти остават в миналото. Какви са щетите?

Това е вторият законопроект на ДПС, с който ще предвижда отмяна на привилегиите за инвестиции. С първия Движението премахна т.нар. „златни паспорти”. Сега наред е „златната виза”.

Като основание за закона в мотивите към него се посочва извършването на фиктивни инвестиции, които служат само за получаване на съответно удостоверение от Българската агенция за инвестиции, като се изтеглят след получаването му. Според вносителите до момента е упражняван слаб контрол или изобщо е липсвал такъв от страна на Министерството на икономиката.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички