Красивото лице на ГЕРБ

Красивото лице на ГЕРБ | StandartNews.com

Синът на кандидата за районен кмет открива с нея всяка детска площадка

Савина Савова е красивото лице на ГЕРБ в битката за София. 39-годишната юристка вече има един мандат начело на район "Възраждане" зад гърба си. Сега се бори за втори. Тя започва големите проекти - изграждането на парк "Възраждане" и "Спортна София". Признава, че работи по 12 часа на ден, среща се непрекъснато с хората, следи за изпълнение на ремонтите на уличните платна и осветлението. Център на света й извън професионалните ангажименти е синът й Сава. Младежът, който сега е на 5 години и половина, се родил с името си - на 5 декември, когато е денят на св. Сава. Взел и буквичката на баба си. "Може би не съм с него толкова, колкото би се искало на всяка майка, но той чувства моята любов непрекъснато. През първата година бях напълно отдадена на майчинството", разказва Савова. Сега й помагат бабите и дядовците, а малкият е сред най-големите й поддръжници. Обича да ходи на откриването на всяка спортна и детска площадка и да пробва съоръженията.

Преди дни се похвалил с първото си голямо постижение - в самото начало на предизборната кампания се научил да плува по гръб. "Така кампанията ми тръгна по вода", шегува се Савина. Иначе като добър продукт на времето, в което живеем, е на "ти" с модерните технологии.

Сава ходи в общинска, а не в частна детска градина. Така че мама има информация от първа ръка за случващото се в детските заведения.

Савова влязла по естествен път в политиката. По-скоро на шега. Когато завършвала право във Великотърновския университет през 2002 г., била убедена, че ще бъде съдия и нищо друго. На шега и уж за кратко започнала работа като юрисконсулт в общинската администрация на "Красна поляна". Изкарала две години. После пак с идеята "за кратко" през 2005 г. е назначена на длъжност секретар в община "Възраждане". И така чак до 2011 г., когато като член на младежката организация на ГЕРБ била поканена от Йорданка Фандъкова да поеме управлението на района.

Сега Савова признава, че именно на Йорданка Фандъкова дължи своето влизане в политиката. Признава и заслугите на премиера Бойко Борисов. "Ясно мога да разгранича как от периода, в който той стана кмет, се промени работата на администрацията - когато работиш под пара и знаеш, че всеки момент може да дойде проверка, се стягаш и резултатите са видими. Едни от най-хубавите ми спомени са от работата по един проект за изграждане на центровете за услугите на едно гише. Тогава кмет беше Борисов, а ръководител на проекта Цветан Цветанов", разказва Савина Савова. "Работихме много, но пък толкова удовлетворени бяхме от постигнатите резултати", допълва тя. През уикендите се отдава на типичните за една жена занимания. Обича да готви, но не набързо, а по-завъртени, сложни ястия, за да зарадва своите мъже вкъщи.
Не й остава време за спортуване. "Ходенето пеша е моят спорт", отсича с усмивка Савова. Слуша съвременна, релаксираща музика. Съжалява, че не й остава много време за книги - вечер чете предимно специализирана литература.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай