Красимир Стойчев със съдбовна прогноза за България. Пълен рестарт

"Правилният подход е да се махне прокуратурата от съдебната система", каза бизнесменът

Красимир Стойчев със съдбовна прогноза за България. Пълен рестарт | StandartNews.com

Съдбовна прогноза за бъдещето на България направи бизнесменът Красимир Стойчев - съосновател на Г-13 и собственик на първия джиесем оператор. Той коментира новото правителство и трусовете в съдебната система.

„Това правителство ще издържи до местните избори, след което те (коалиционните партньори от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) приключват. Ако войната в Украйна продължи, ще има сериозен външен натиск те да стоят, да бъдат добри, да доставят оръжие за Украйна и да се държат прилично. Те нямат грам икономически опит, а се опитват да се нагърбят с тежки икономически задачи. България ще смени цялата си парадигма”, заяви Красимир Стойчев в предаването „На фокус” по Нова тв.

В коментар за политическата обстановка Стойчев каза, че мълчаливото мнозинство от отвратени хора е 60%.

„Ако политическата класа в България продължава по този начин, все повече хора ще бъдат отвратени, все по-агресивно малцинство ще придобива тежест и ще става все по-страшно”, каза той. Стойчев каза, че всеки президент се изпокарва с партията, с чиято помощ идва на власт.

„Фигурата на главния прокурор е носител на огромно количество конфликти. Ако махнем сегашния главен прокурор, за да сложим друг, нищо няма да се промени. Системата ще се обнови. Правилният подход е да се махне прокуратурата от съдебната система. Съдебна система са съдиите”, коментира още Красимир Стойчев.

Според него ролята на Иван Гешев е на автоимунна система. „Не може да има главен прокурор, който да не е тотално компрометиран някъде скрито”, обясни бизнесменът. „За Гешев има бутон „Ентър”, но и той държи някакъв бутон.

Стойчев е категоричен, че всички наши партньори имат интерес България да е стабилна на този плацдарм - войната в Украйна. „Цялата тази политическа класа трябва да бъде изметена. Трябва рестарт на всичко. Защо не разбираме, че един министър председател е на този пост, защото ние му го даваме”, запита Стойчев. Той продължи с въпросите си сред които: „Защо парите за здравеопазване се увеличават, а смъртността също расте”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай