Ковачка свиква БДЦ на национална конференция

Ковачка свиква БДЦ на национална конференция | StandartNews.com

„Една година БДЦ с отговорност към България" е мотото, под което ще премине Националната конференция на партия Български демократичен център в събота. Над 400 гости, сред които кметове, общински съветници, областни кординатори, експерти и членове на партията ще се съберат в София, за да отбележат една година от създаването на либералния политически проект – Български демократичен център.

„За разлика от други партии, пред нас не стои въпросът – Да бъдем или да не бъдем?" – заяви лидерът на БДЦ д-р Красимира Ковачка и посочи, че партията е стабилна и няма нужда от провеждането на конгрес, на който да се решават кадрови въпроси.

„За една година БДЦ доказа, че има потенциала на системна партия, макар и в опозиция успя да се превърне във фактор, чийто глас се чува при вземането на важните за страната решения и при провеждането на реформите в сектори като здравеопазване, образование и социална политика и сигурност" – заяви д-р Ковачка.

"Поставяйки стабилността на страната над партийните ни интереси, ние показахме, че БДЦ е предвидим, открит и отговорен участник в политическите процеси в страната" – категорична е тя. „Като отворена и отговорна към избирателите си партия събираме хората от местните ни структури и представителите ни в местната власт, за които на изборите дадоха гласа си близо 100 000 души. Искаме да чуем и тяхното мнение за това, каква трябва да е позицията на партията по важни въпроси, като задължителното гласуване, предстоящите президентски избори и не на последно място, какви са предизвикателствата пред България в новата геополитическа ситуация" – уточни някои от темите на конференцията д-р Ковачка.

Отговорността, която носим като партия, е още по-голяма след местните избори, тъй като хората ни отредиха мястото на пета политическа сила с присъствие в местната власт, с кметове на общини, 194 общински съветници и 41 кмета на населени места, заключи лидерът на БДЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай