Костов: Грешката ми е, че не довърших здравната реформа

Костов: Грешката ми е, че не довърших здравната реформа | StandartNews.com

София. Лидерът на ДСБ Иван Костов определи като една от най-големите си грешки, че не е довършил здравната реформа по време на мандата си, а я е оставил за следващото правителство. Според него България има нужда от силна икономическа политика, а приоритети трябва да бъдат законодателните промени срещу монополите и злаупотребите с власт.

„Сигурно съм сбъркал, че не се доверих на екипа на Илко Семерджиев (здравен министър в правителството на ОДС – бел. р.) и не завърших на практика всички мерки за болничната реформа. А последвах съвета на Световната банка, защото те казаха: Оставете това за следващото правителство. Давам си сметка, че този момент на колебание е причинил много злини на хората", заяви Костов пред Дарик радио.

По думите му България има нужда от силна икономическа политика за възстановяване на пазара и силен икономически растеж. Той смята, че голямата измама и на тези избори е популисткият лозунг, че политиците могат да дадат работа, заплати, високи доходи на хората. „Това не е вярно. Хората изработват доходите, хората създават работата, хората създават предприемачеството", каза Костов.

Приоритет на следващото управление трябва да са промяна в законите, свързани с контрола върху нелоялната конкуренция на пазара и обществените поръчки. „Демонтираха всички елементи, свързани със защитата на интересите на потребителите. Тези закони всичките трябва да бъдат сменени", каза още Иван Костов.

"Най-голямото ми съмнение е дали ще минем през тези изпитания – дали ще бъде решена политическата криза, съмнявам се, че ще ни стигнат сили да променим Конституцията, за да премахнем дефектите на българския политически модел. Моля се да ни стигнат силите и разума, защото движени от емоциите толкова много години, ние не можем да се доверим на разума и на аргументите", добави лидерът на ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай