Костов с предупреждение. Криза, напомняща годините преди Първата световна война

„Хамас” създаде нова линия на разделение, каза експремиерът

Костов с предупреждение. Криза, напомняща годините преди Първата световна война | StandartNews.com

В Европа и Близкия изток се разраства криза с размерите на тази в годините преди Първата световна война. Това предупреждение отправи в ефира на Нова тв бившият премиерът Иван Костов. Той коментира войната, която терористичната групировка „Хамас” започна срещу Израел.

„Българските власти не се ориентират в тази криза, която създаде войната, започната от „Хамас”. Те се взряха само в рисковете от бежанската вълна, която е малко вероятно да се случи. Всъщност, големият риск от това, което се случва, трябва да се вижда на фона на руската хибридна  агресия срещу всички западноевропейски страни. Тя причини криза навсякъде, противопоставяйки различни общности вътре в европейските общества. „Хамас” създаде нова линия на разделение. Този път изправяйки големи мюсюлмански общности, каквито има във Франция, Германия срещу другите части на западните общества и срещу правителствата. Това крие риск да се разпалят огнища на насилие, безредици и терористични атаки, но в по-големи мащаби”, обясни Костов. Според него у нас определението „хибридна война” остава неизяснено.

„Тя е война за умовете и сърцата на хората. Тя се води през промяна на техните възприятия, през лъжливи новини. Целта й е да промени убежденията на хората, да ги насочи срещу базови ценности”, поясни той.

Костов коментира и скандала около машинното гласуване.

 „Искам да виждам в това неспособност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази сложна ситуация. Техни хора създадоха провокацията на ДАНС, след това създадоха  този ажиотаж в Председателския съвет на НС. След това се стигна до ЦИК, която взе решение, с което наруши закона и ни отне избирателни права. Посегна се на декорацията на изборния процес у нас. Обработва се общественото мнение през възприятието на хората, за да се създаде у тях убеждение срещу европейското ни единство и всичките ни ценности. Това нещо ражда изтласкването на върха на държавата на хора, които не им е там мястото”, смята бившият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
радеф
преди 5 месеца

Циганска му работа....

Откажи