Костадинов с люта закана. Екшън с бюджета

Лидерът на "Възраждане" пита откъде ще дойдат парите

Костадинов с люта закана. Екшън с бюджета | StandartNews.com

Депутатите от "Възраждане" няма да подкрепят проектобюджета за 2024 г., коментира във Велико Търново лидерът на партията Костадин Костадинов, предаде БНР.

По думите му, не са ясни източниците на приходи, за да бъде обезпечена разходната част, а държавата е тласната към дългова спирала. "Няма как да подкрепим какъвто и да е било бюджет, предложен от Асен Василев. Не се е случвало до сега два пъти в моментите, в които е бил предлаган от него, няма как да се случи и трети път", посочи лидерът на "Възраждане".

"Големият въпрос е от къде ще дойдат парите? Това, че държавата изтегли 4,5 милиарда лева, в никакъв случай не ни успокоява, защото расте броят на несъбираемите вземания - за една година от 10 на 17 милиарда лева, което показва, че Министерството на финансите не си върши добре работата. А, може би, показва друго , че Министерството на финансите нарочно не прибира вземанията, за да може да прибира по друг начин пари "под масата" - не за държавата, а за хората, които управляват държавата, това са две различни неща. Иначе казано – виждаме просто един политически театър", каза Костадин Костадинов.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай