Кольо Колев оцени ролята на Божков в протестите

Божков има своята важна роля в надигналото се обществено недоволство

Кольо Колев оцени ролята на Божков в протестите | StandartNews.com

Несъмнено Васил Божков е човек, който има своята важна роля в надигналото се обществено недоволство, но в никакъв случай не е фигура, която да привлича симпатиите на мнозинството. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 социологът Кольо Колев.

„Васил Божков не е фигурата, която може да привлече симпатиите на всички. Да, той е човек, който казва, че играе в мръсната игра с управляващите. Той ясно показва, че не е ангел небесен“, каза Колев.

Антиправителствените протести несъмнено стихват с наближаването на редовните избори, според социолога, но той е убеден, че това не бива да успокоява управляващите, защото недоволството на гражданите не се поражда от мантрите за мафия, олигархия и корупция, а зад дребните неща, които се натрупват в ежедневието на малкия човек.

„Не е важно да има служебен кабинет. Това е просто една форма на наказание“, каза още Кольо Колев, като подчерта, че шансовете за предсрочни избори днес са много по-малки, отколкото преди месец, защото и самото общество осъзнава, че до март остават точно 6 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай