КОД към опонентите си: Не се изкушавйте от компромати

КОД към опонентите си: Не се изкушавйте от компромати | StandartNews.com

София. България има нужда от стабилен и автентичен политически център, без фалшиви лозунги, влияещи върху емоциите на българите. Това призоваха лидерите на КОД (Коалиция обединени демократи) Антония Първанова и Илиана Раева на среща с бъргарските медии. Те се обявиха срещу поредния натиск върху журналистката от бТВ Генка Шикерова.

„В България не трябва да се допуска натиск и саморазправа с журналистите. Ако ние не се противопоставим, значи не сме демократи", каза евродепутатката. Първанова заръча на своите политически опоненти да се предпазят от изкушението в предстоящите европейски избори да се влиза в компроматни войни и политически сблъсъци, а да представят своите идеи и послания, цели и бъдещи действия.

„Нашите евродепутати трябва да се консолидират, когато става въпрос за интересите на България", това каза тя. На срещата официално беше представена политическата платформа Коалиция „Обединени демократи". На събитието присъстваха още Петър Мановски, председател на КС на ПП „Обединена България", Пламен Зарков, председател на „Българска асоциация за лица в неравностойно положение", както и представители на ПП „Християн-социален съюз", Фондация „Стъпка за невидимите деца на България", сдружение „Болгари", сдружение „Пирати" и др.

Според Първанова българският народ иска да види измерването на идеи и сили. „Българинът трябва да разбере, че след като България е член на Европейския съюз, ние сме подвластни на всичко, което се приема в Европейския парламент", каза пък Илиана Раева. Според нея българският гражданин е скептичен към европейските институции, защото няма никаква информация за тяхното функциониране. „Българинът трябва да знае как да протестира истински, а не да се превръща в червен или син запалянко. И политиците, и медиите трябва да играят в един отбор – за да информират хората.", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай