Кметът на Сандански: Имаме минерална вода, законно

Водопроводът има нужното разрешително за използване на минерална вода

Кметът на Сандански: Имаме минерална вода, законно | StandartNews.com

Семейството ми има хотел, до който стига минерална вода, но всичко е законно, категорично заяви пред бТВ кметът на Сандански Кирил Котев. Репликата му бе в отговор на обвиненията на бившия съветник на премиера Яне Янев за семеен хотел върху държавен терен и незаконен водопровод до него.

Той уточни, че водопроводът има нужното разрешително за използване на минерална вода, което се издават от Басейнова дирекция, а не от общината. 30 хотела в Сандански се захранват с минерална вода, допълни кметът.

Относно къщата за гости, свързвана с подалия оставка зам.-министър на икономиката Александър Манолев, Котев каза само, че тя е регистрирана като къща за гости и за нея се плаща туристически данък. Той отказа повече коментари с мотива, че това ще пречи на разследването.

На обвиненията на Яне Янев за роднински назначения в общината Кирил Котев отговори, че негови роднини работят в кметството, но били назначени, много преди той да стане кмет. Той подчерта, че никой от роднините му не се е издигал на по-висок пост, откакто той е градоначалник. Бил е проверяван за конфликт на интереси от ДАНС и комисията за конфликт на интереси и не са открити нарушения.

„Моите роднини не се ползват с някакви привилегии. Ако те трябва да бъдат проверени, ще ги проверят одиторите на общината. Ако някой не се справя, нямам притеснения да го уволня”, обяви още кметът на Сандански.

С Александър Манолев той се познавал от ученическите години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай