Кметът на Перник: Няма да напускам БСП

Кметът на Перник: Няма да напускам БСП | StandartNews.com

София. „БСП е лявата партия в България. Ръководството на партията отказва да води дебат, но това не значи, че трябва да я напусна. Крайно време е, обаче, да чуят наистина за какво става дума. Аз не съм свързан човек с БСП, а съм член на партията. Нямам намерение да я напускам. В АБВ участват много хора, които няма да си тръгват". Това заяви кметът на Перник и член на БСП Росица Янакиева в сутрешния блок на Нова.

„Това, което виждам в последните дни, е неправилен прочит и разбиране на нашето послание към обществото и към всички политически партии. В момента има прекалено много важни теми за България – демографската криза, икономиката, здравеопазването и образованието", продължи коментара си тя. И бе категорична, че трябва да се търси национален консенсус по проблемите. "Политически проект за 4-годишен мандат не може да отговори на потребностите и нуждите на обществото", каза още кметът на Перник.

„Лидерът на ГЕРБ използва всяка ситуация да извади максимална полза за себе си. Категорично заявявам, че не бих участвала в проект, зад който стои Борисов. На въпроса „кой" нямам отговор, но ако имах – щях да кажа. Най-важната цел на всички политически формации в България в момента е да се пази парламента", добави Янакиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай