Кметът на Банско заведе абитуриенти в парламента

Кметът на Банско заведе абитуриенти в парламента | StandartNews.com

Кметът на Банско Георги Икономов организира посещение в Народното събрание на абитуриентите от трите професионални гимназии в града по случай завършването им. Домакин на младежите в парламента бе председателят Цецка Цачева, учениците имаха възможност да наблюдават част от пленарното заседание, да разгледат сградата и да се запознаят отблизо с историята на парламентаризма в България.

По-късно гимназистите разговаряха с Цецка Цачева и депутата от Пиринския край Даниела Савеклиева. Двете пожелаха на абитуриентите да се възползват максимално от възможностите за добро висше образование и ги посъветваха, където и да завършат, да се завръщат в България и Банско при техните корени. Насърчиха ги винаги да зачитат и уважават своите родители, които ги подкрепят в този важен момент на преминаване в зрелостта.

„Вярвам, че днешното посещение на Народното събрание ще остави позитивна и трайна следа в съзнанието ви и ще затвърди доверието ви в държавността и демократичните ценности", каза на младежите кметът Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай