Кирилов: Божков и Цв. Василев не са недосегаеми

Сайтът на ВКС не е специален сайт за Лозан Панов, заяви още правосъдният министър

Кирилов: Божков и Цв. Василев не са недосегаеми | StandartNews.com

Двама от палитрата от най-знаковите фигури, укрили се от българското законодателство - Васил Божков и Цветан Василев - може и да дават вид на хора, които се чувстват недосегаеми, но фактът, че се укриват в чужди държави говори за точно обратното. Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов в предаването “Беновска пита“ по Канал 3.

“Цветан Василев и Васил Божков са в ситуация, в която бягат от правосъдието“, казва Кирилов. “Това не ги кара да се чувстват недостижими, а ги кара да се страхуват, щом са избягали в чужди държави“.

Правната система е обект на широко обществено недоверие, но, ако искаме тя да работи, обществото трябва промени настроението си, според министъра. “Правната система, правосъдието, справедливостта се основават на доверието. Трябва да вярваме в правото, закона и правната система“, призова Данаил Кирилов.

Що се отнася до епидемичната обстановка, формулирана в българското законодателство, министър Кирилов каза, че е готов да понесе отговорност, тъй като самият той е взел дейно участие в новия закон. “Убеден съм, че Конституционният съд ще даде ясни и еднозначни правила в този случай и съм убеден, че ще бъдат изцяло в контекста на нашите правни решения“, каза той.

Председателят на ВКС трябва да следи за закона по-добре от всеки гражданин. Сайтът на Върховния касационен съд не е специален сайт за Лозан Панов, заяви още Данаил Кирилов.

"Нямам право да коментирам производството срещу съдия Андон Миталов", отговори министърът на въпрос дали съдията е получил подкуп, за да пусне председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай