Кирил Петков с важно съобщение, с какво приключила "Промяната"

Петков поздрави министъра на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер

Кирил Петков с важно съобщение, с какво приключила "Промяната" | StandartNews.com

Завършихме законодателната програма на коалицията още вчера, обяви преди днешното правителствено заседание премиерът и лидер на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.

„От ПП, на база на разговорите с всички наши коалиционни партньори, днес ще бъде изпратена цялата програма. Тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети в следващите шест месеца. Реално голяма част от тях трябва да бъдат приети в следващите четири месеца, ако искаме България да продължи в този темп, а милиардите евро за усвояване, които трябва да влязат в българската икономика, да се усвоят“, каза още Петков.

„Ето защо е толкова важно решението в следващите няколко дни на всеки един депутат, който трябва да реши дали иска да закрие българския парламент, правейки невъзможно тази програма да се реализира, или ще прояви държавното отговорно отношение и ще застане зад развитието на България“, посочи той за водените преговори за съставяне на кабинет с мандат на ПП в рамките на настоящия парламент.

Преди началото на заседанието Петков поздрави министъра на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер за подписан меморандум с чужда компания за инвестиции в страната ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай