Кирил Петков с ключови думи за ДПС! Кое спасява страната

Лидерът на ПП коментира актуални политически теми

Кирил Петков с ключови думи за ДПС! Кое спасява страната | StandartNews.com

Един от лидерите на ПП/ДБ Кирил Петков направи ключово изказване по важни политически въпроси в страната.

ДПС не са част от сглобката, но не можем да им се сърдим, докато подкрепят приоритетите ни. 

Това заяви пред НОВА съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

 Това, което виждаме като заявка от ДПС, е, че те подкрепят тези реформи. Защо, как и какво - това са въпроси към тях. 

Ако те са решили, подкрепяйки нашите приоритети за върховенството на закона, да си го взимат като някакъв пиарски кредит, това си е тяхно право. Наша цел е да следим, че приоритетите, които сме задали, се следват", коментира бившият премиер и продължава:

"За съжаление, така е направена нормативната уредба, че когато ти трябват 160 депутати, ти трябва да имаш 160 депутати. Ако искаме да направим реформата, която сме толкова много бленували, в съдебната власт, трябва да има 160 депутати". 

По думите му "Възраждане" са абсолютно деструктивни - "с тях нямаме даже никакво поле за разговор".

"ИТН са абсолютно деструктивни също. Те даже сега, когато стоят заедно, аз не мога да ги различа - кое е "Възраждане", кое е ИТН, вече губя представа. Така че щем или не щем, трябва да стигнем до тези 160 депутати", добави Петков.

"За съжаление, отново първо чужди служби трябваше да открият, че имаме поредния шпионин в България. И след това нашите служби реактивно направиха това, което направиха", каза съпредседателят на ПП.

По думите му е пропуск на ДАНС, че архимандрит Васиан и другите двама служители на руската църква, са експулсирани едва сега, а не по-рано.

Не може една Северна Македония да има по-добра информация за руските шпиони в България, отколкото нашите служби", подчерта той припомняйки, че РСМ обяви архимандрита за руски шпионин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай