Кирил Петков посочи принципите на ПП като конструктивна опозиция

Време е да спрем с псевдонационализма, каза лидерът на Промяната

Кирил Петков посочи принципите на ПП като конструктивна опозиция | StandartNews.com

Кирил Петков, лидер на Продължаваме промяната, изнесе своята реч при откриването на 48-мото НС.

Ето какво каза той:

"Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани и дадохме дума да решим проблемите на хората. И да градим България, за която си мечтаем. В този парламент ПП ще възстанови работата си оттам, където беше спряна. Като конструктивна опозииця ще се водим от 2 принципа - да оправдаем доверието на нашите избиратели като изпълним предизборните си обещания. Да работим за важните неща за нашите избиратели.

Ще настояваме нито един данък да не бъде повишен. Бюджетният дефицит да не надхвърля 3%. Цената на тока да не надвишава 250 лева. Ще работим за таван за цената на газа. Прагът за регистрация по ДДС да се увеличи до 160 000 лв. Да има още едно увеличение на пенсиите. Прагът на бедността да стигне минималната работна заплата. Две тарифи за ток, вода и парно. Учителските заплати да бъдат 125% от средната. Минималната заплата на всички лекари да е 2000 лева. Програмата за следучилищни занятаия за спорт и изкуства да продължи. Още днес ще внесем законопроект за антикорупционната комисия. Главният прокурор да бъде разследван от независим съдия. Ще продължим стъпките за влизане в Шенген и в еврозоната. Ще работим България да е равнопоставен и уважаван член на НАТО. Границите са неприкосновенни, настояваме да се прекрати незаконната окупация на Украйна. За всички в залата, които се наричат евроатлантици - няма как да си такъв, ако не държиш на върховенството на закона и не настояваш за премахване на корупицята.

Заплахата от война в Украйна не трябва да притъпява законността в България.

 Искам да питам всички патриоти - когато се движите по ул. "Граф Игнатиев", минете по бул. "Дондуков", покрай храм-паметник "Александър Невски" и стигенте до паметника на Съветската армия - колко паметници на български царе видяхте?

Време е да спрем с псевдонационализма. В тази дискусия ще бъдем конструктивни. Да направим така, че нашите деца да се гордеят с предците ни, които са направили България независима без помощта на Големия барт и въпреки Великите сили.

Хората очакват работеща съдебна система, чужзди компании да работят у нас, да запазим природата, да развиваме българското земеделие и туризъм. Решаването на тези проблеми е ключ и за демографската криза. Защо българските семейства да не могат да отглеждат повече от 2 деца, когато доходите го позволяват? 

Какво ни е попречило през тези години да постигнем тези неща - отговорът е в нарушение на двата принципа - да оправдаем доверието на бълагрските избиартели и да работим по решаавне на истинските им проблеми.

Яростно ще критикуваме всеки, който постави своя интерес над този на българските граждани. Вярваме, че Съединението прави силата. Но обединението е с хора, които са готови да платят лична цена, така че обществената мечта да стане факт.

Време е да поставим точка на безкрайния политически преход. Време е обединението на бълагрите да се случи, но на база на принципни решенияа , а не на задкулисни уговорки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай