Хасан Азис: Промяната в Кърджали е закономерна

20-те години са една добра атестация за работата на един кмет

Хасан Азис: Промяната в Кърджали е закономерна | StandartNews.com

Кметът на Кърджали, който както стана ясно няма да се бори за нов мандат начело на общината, заяви пред БНТ, че не се чувства наказан.

Вчера стана ясно, че след 20-годишно управление, той няма да е кандидатът на ДПС за предстоящите кметски избори. Решението е взето от ръководството на партията, която е преценило да издигне кандидатурата на Ерол Мюмюн за кандидат за кмет на Кърджали.

Хасан Азис заяви, че решението не е било изненада за него. Определи възможността 20 години да е начело на Кърджали като невероятна възможност, за което благодари на партийното ръководство, на почетния председател на партията Ахмед Доган и на всички жители.

"20-те години са една добра атестация за работата на един кмет, особено, когато става дума за Кърджали. В този смисъл за мен тази промяна, която идва е закономерна и се надявам нашият кандидат - млад, амбициозен, положителен, с виждане за развитие на Кърджали и общински съветник през миналия мандат, да продължи да надгражда", каза Хасан Азис.

По негови думи повече от шест часа в рамките на два тура са дебатирали кандидатите по време на станалия известен като "изпит за кмет" при почетния председател на партията.

"Не говорим за превъзходство, за взет или за загубен изпит, не говорим за победител и победени, а за приемственост, надграждане и последователна политика на ДПС", каза настоящият кмет на Кърджали.

Той посочи, че големият изпит тепърва предстои - изборите. Хасан Азис заяви, че ще бъде част от кампанията на ДПС за местните избори и ще работи за кандидата Ерол Мюмюн.

Настоящият кмет на Кърджали заяви, че се чувства горд, щастлив и удовлетворен, а града определи като столица на толерантността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай