Революция от ДПС. Път пъти по-високи пенсии

Опитът да се свърже "Възраждане" с ДПС е несъстоятелен, категоричен е депутатът

Революция от ДПС. Път пъти по-високи пенсии | StandartNews.com

Ако говорим за минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст, която от 1 юли трябва да бъде 467 лв., увеличението, което предлагат управляващите в оставка, е с 1,19 лв. на ден. Това увеличение не решава проблемите на хората, при положение, че цените нарастват непрекъснато, а инфлацията отдавна е изяла това увеличение. Това заяви зам.-председателят на социалната комисия в НС д-р Хасан Адемов, бивш социален министър, в интервю за бТВ.

Ако говорим да социалната пенсия за старост, там ситуацията е още по-трагична: 17 лв. на месец или 55 стотинки на ден, възмути се д-р Адемов.

Затова ние от ДПС, като алтернатива на това увеличение, предложихме поне 5 пъти по-високи нива. Нашето предложение е на ден увеличението да бъде 5,19 лв., съобщи д-р Адемов. И поясни, че има ресурс в държавата за това. Ние сме достатъчно разумни, за да предложим увеличение, което да е в рамките на ресурса, с който разполага държавата, каза социалният експерт на Движението.

Българските пенсионери трябва да получат увеличение. Смятаме, че ресурсът трябва да бъде разпределен по-умно и по-справедливо, коментира д-р Адемов. И припомни, че ДПС предлага мерки и за земеделците, и за бизнеса, и за общините, и за полицаите, и за вероизповеданията.

ДПС е "за" правителство на базата на хомогенно, ценностно, категорично евроатлантическо мнозинство, което да не създава проблеми, отиващото си правителство заложи на конфронтацията. В кабинета на Кирил Петков говориха за нулева толерантност срещу корупцията, а започнаха да говорят за корупция помежду си, коментира политическата ситуация д-р Адемов.

На въпрос защо в определени ситуации вотът на депутатите от "Възраждане" в парламента съвпада с този на ДПС, той бе категоричен: "Опитът да се свърже "Възраждане" с ДПС е несъстоятелен, гласуването не означава, че имаме идейни съвпадения.". Не разбирам тази нарудничава идея да се свърже ДПС с "Възраждане".

Адемов категорично отрече да са присъствали и на протести пред сградата на парламента заедно. И припомни, че миналата сряда пред парламента имаше 11 протеста.

Сатанизирането на Делян Пеевски не решава нито един от проблемите в страната, депутатът дойде в НС, за да даде своя глас против това провалено правителството, каза още Хасан Адемов.

Адемов смята, че на база на сравнение на този кабинет с кабинета Пламен Орешарски - вторият е по-добър на база икономически показатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай