Хасан Адемов каза условието за излизане от политическата криза

Няма политическа партия, която да не иска да бъде в управлението

Хасан Адемов каза условието за излизане от политическата криза | StandartNews.com

Не трябва да делим политическите партии на приемливи и неприемливи. Водещи трябва да бъдат политиките, които те предлагат. Ако продължаваме по този начин – с този не можем, с онзи не можем, стигаме до параграф 22. Крайно време е да се появи надежда. Това заяви в интервю за БНР Хасан Адемов, дългогодишен народен представител от ДПС, бивш министър на труда и социалната политика.

В кризисна ситуация като настоящата партии като "Възраждане" имат своето възходящо развитие, отчете той, запитан за интригата около третото място на изборите и близостта в резултатите на ДПС и "Възраждане" в социологическите проучвания.

Няма политическа партия, която да не иска да бъде в управлението. Разделителните линии, които са дълбоки, водят до липса на каквато и да е форма на диалог, посочи Адемов.

"Ако политическите партии надмогнат разбирането, че участието в една или друга управленска формация, прекрачвайки тези дълбоки разделителни линии, води до електорални щети, могат да се намерят възможности за съставяне на редовно правителство", коментира Хасан Адемов в предаването "Преди всички". Според него подобни страхове водят до "патова ситуация, от която страдат всички граждани".

Ако партиите защитават тесния си партиен интерес, това означава, че загърбват националния интерес, смята Хасан Адемов.

"Държавническото усещане, възможността да загърбиш теснопартийния интерес за сметка на интереса на България трябва най-после да доминира. Избирателят в лицето на политическите вижда субекти, които се занимават със собствените си проблеми. Телевизорът няма как да доминира над джоба и хладилника."

Относно казуса "Делян Пеевски" Адемов отбеляза, че "дори американското правосъдие в момента казва, че няма годни доказателства, адвокатите на г-н Пеевски са получили тази информация". Според него "остава усещането, че на база на доноси от България се стига дотам един или друг да бъде включен в този списък".

В предстоящата предизборна кампания за 49-ото Народно събрание Хасан Адемов не е включен в листите на ДПС.

"Няма никаква драма. ДПС имаме изключително сериозна кадрова банка. Няма незаменими хора. Подмладяването в листите води до ситуация, в която трябва да разчитаме на приемственост."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай