Хампарцумян разкри сложния танц на политиците

По думите му политиците са достатъчно интелигентни, за да не си вярват, но го правят

Хампарцумян разкри сложния танц на политиците | StandartNews.com

Според председателя на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ) Левон Хампарцумян най-важният приоритет, за който политиците не признават, е да има достъп до публичните пари.

"Дали са български, дали са европейски - това няма значение. Вторият най-важен приоритет, който е свързан с първия, колкото се може по-дълго да е този достъп. И от тези две неща те се опитват да изиграят един сложен танц. Но тези дни чух за едно допитване, в което хората казват, че най-големият им приоритет е инфлацията. Но тя е продукт на неефективна система тук. Нея не може просто да я загасим, трябва да направим по-ефективно действащ пазар, по-модерна икономика, по-малко бюрократични спънки в бизнеса", допълни Хампарцумян в ефира на Bulgaria ON AIR.

ВИЖ ОЩЕ: Западът с тежка прогноза за България

"Шокирах се от това, че правят едно и също, но очакват различни резултати, колкото и клиширано да е това. Ситуацията е такава, че каквото и да направят, рискуват нещо в техните политически сметки и планове. Същевременно никой в света не се е загрижил толкова много за тях и да ни чака да се подредим. Светът се преподрежда по нов начин, процесите си вървят, а ние продължаваме да се занимаваме с непродуктивни дейности", каза още той.

ВИЖ ОЩЕ: Социолог отсече: Ситуация на парадокси

По думите му политиците са достатъчно интелигентни, за да не си вярват, но го правят.

"Същевременно един куп хора гледат сондажите и си моделират поведението по сондажите, а не взимат ролята на политическите лидери, за да спечелят по-голямо доверие. Политическите лидери, които взимат трудните решения, си разбиват политическата кариера, но свършват нещо полезно и остават в историята. Много повече от тях ще изберат къща с басейн и хубава кола, отколкото име в историята", коментира председателят на БФБЛ.

ВИЖ ОЩЕ: Валерия Велева посочи двама победители на вота и големия губещ

Той изтъкна, че ние постоянно търсим спасители и хора, които "ще ни оправят".

"Не бива да подценяваме ролята на пропагандата от трети страни, където успяха да ни накарат да повярваме, че другото име на лъжата е другата гледна точка. Може да чуете страхотни парадоксални мнения, плашат ни с ядрена война, плашат, че ще дадем войска. Ние не можем да дадем войска, каквато нямаме", категоричен е Хампарцумян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай