Каримански разби на пух и прах обещанията на Асен Василев и Нинова

Той коментира възможен ли е 3% дефицит

Каримански разби на пух и прах обещанията на Асен Василев и Нинова | StandartNews.com

Искам да видя как всички обещания – и от редовното правителство, и от страна на Корнелия Нинова, и на Асен Василев, ще бъдат отразени така, че да спазят 3%-ия дефицит.

Това заяви съветникът на финансовия министър любомир Каримански.

"Дефицит от 6,4% е дефицит на касова основа. Това е знак, че не са отразени предложенията за промени в данъчните закони, както казаха и премиерът Гълъб Донев и министърът на финансите Росица Велкова. Важното е, че служебното правителство е набелязало мерки за възможност да се реагира бързо от страна на депутатите и на бюджетната комисия", коментира пред Нова нюз Каримански.

"Служебното правителство е набелязало мерки за възможност да се реагира бързо, ако трябва от страна на депутатите да се намалява този дефицит в рамките на 3-те процента. Това е трудна задача. Искам да видя как всички обещания – и от редовното правителство, и от страна на Корнелия Нинова, и на Асен Василев ще бъдат отразени така, че да спазят 3%-ия дефицит", обясни той.

По думите му, може да се изиска да има 3% дефицит за макрорамката, а не за всяка година поотделно. Това означава, че дори да нямаме сега 3% дефицит, може да го постигнем за макрорамката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай