Каримански: Няма срутване на ИТН, бихме работили с Петков и Василев

Ние сме млада партия, нямаме опита, който имат другите обиграни партии, каза експертът

Каримански: Няма срутване на ИТН, бихме работили с Петков и Василев | StandartNews.com

Няма срутване на партия „Има такъв народ”. Това заяви в студиото на Нова тв топ финансовият експерт на ИТН Любомир Каримански. Така той коментира последното проучване на „Галъп” според което ГЕРБ са първи на вота, следват партията на Кирил Петков и БСП, а ИТН са четвърти.„Това е моментна снимка, както казаха самите социолози от „Галъп”. Какво точно ни дава това изследване в момента? Много е предизборно. Едно такова изследване може да води към внушения, а не към реалност”, заяви Каримански. И обясни, че ако социолозите питат хората не за коя партия ще гласуват, а коя политика и програма подкрепят, резултатите от проучванията ще са други.

ВИЖ ОЩЕ: Каримански: Няма срутване на ИТН, бихме работили с Петков и Василев

„Анализираме резултатите, даваме си сметка къде са грешките. Ние сме млада партия, нямаме опита, който имат другите обиграни партии”, каза още той. 

„Има такъв народ” са готови да работят с „Продължаваме промяната” на Кирил Петков и Асен Василев, каза още Любомир Каримански. Той подчерта, че ИТН са отворени към всички партии, които искат промяна. Но преди да има срещи с „Продължаваме промяната” експертите в ИТН искат да видят програмата им.

Любомир Каримански прогнозира, че този път с диалог в народното събрание е възможно да бъде съставено правителство. „Може би ще се разберем в 47-ото Народно събрание”, заяви Каримански.

В ИТВ вече се говорят за евентуални имена, за „това, което може да бъде широк компромис, за да има правителство”. „Профилите са ясни – хора, които умеят да водят преговори. Не е задължително да са завършили Харвард, но да имат добро образование. Ще ви изненадат с намирането на решения”, каза Каримански. Той самият заяви, че се вижда по-скоро в регулаторни органи. Но, тъй като е писал три програми – в областта на финансите, на икономиката и на дигитализацията, ако види припокриване на възгледите, „защо не и в правителството”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай