Карадайъ с петима заместници

Карадайъ с петима заместници | StandartNews.com

Централният съвет на ДПС избра състав на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията. Това съобщи пресцентърът на ДПС от официалния си профил във Facebook.

Председателят на Движението Мустафа Карадайъ е обявил и своите 5 заместници.

Кметът на Кърджали Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, доц. д-р Алиосман Имамов, евродепутатът Филиз Хюсменова и народният представител Янко Янков са част от екипа на Карадайъ. 

Днес в хотел "Рамада" в София се проведе заседание на Централния съвет на ДПС.

Карадайъ: Предстоят по-добри времена за ДПС и за нашата родина

Ръководството на партията се състои от изключително подготвени хора. Предстоят по-добри времена и за ДПС и за нашата родина. Това каза Мустафа Карадайъ по време на представянето на екипа си и ръководството на ДПС след заседанието на Централния съвет на партията. 

Разместване има и в парламентарната група. Съгласно устава неин председател е председателят на партията. Негови заместници стават Йордан Цонев, Рушен Риза, Станислав Анастасов, д-р Тунчер Кърджалиев и Четин Казак. Ферихан Ахмедова, която досега беше зам.-председател на ПГ, става секретар на ПГ на ДПС.

Карадайъ представи пред медиите още състава и ресорите на членовете на Централното оперативно бюро (ЦОБ): Джевдет Чакъров - "Оперативни програми", Дурхан Мустафа - земеделие, Емел Етем - профсъюзни и женски организации, Ердинч Хайрула - изселнически организации, Илхан Кючюк - младежка дейност, Йордан Цонев - икономическа и регионална политика, Камен Костадинов - медийна политика, транспорт и комуникации, д-р Нигяр Джафер - здравеопазване и социални дейности, Рамадан Аталай - енергетика.

Доайенът на партията Юнал Лютфи ще отговаря за международната дейност на партията, д-р Тунчер Кърджалиев - образование, Станислав Анастасов - либерална политика, доскорошните временни съпредседатели Рушен Риза и Четин Казак ще отговарят за законодателната дейност, култура и традиции.

ДПС ще подкрепи ветото за Изборния кодекс

ДПС ще подкрепи ветото на президента. Ако ветото бъде отхвърлено, ДПС ще търси други пътища, за да изпълни политиката си - сезиране на Конституционния съд. Президентът на България не е направил цялостен преглед на Изборния кодекс за противоконституционни текстове, ще търсим варианти, ако трябва и Конституционният съд да се произнесе. По време на дебатите за промените в Изборния кодекс ДПС предупреди многократно в пленарна зала за нарушаване на Конституцията с някои от текстовете, припомни Карадайъ.

Председателят на ДПС даде пример за текстовете, които засягат задължителното гласуване и поправките, които касаят правата на българските граждани. „Нашата Конституция не допуска и дискриминация по каквито и да е признаци. Президентът избирателно е приел няколко текстове и е върнал само част то тях", отбеляза Карадайъ. „Ще търсим всички необходими варианти, така че и ако е необходимо и Конституционният съд да се произнесе", заключи Карадайъ.

Движението в диалог със системните партии

Попитан дали ДПС ще търси взаимодействие с БСП и новото й ръководство, Карадайъ каза, че всяка партия има свой вътрешнопартиен живот и ДПС ще продължи да отстоява да има комуникация с всички системни партии. "Всяка партия има вътрешно-партиен живот. И на база на своите ценности и си извървява своя път". Всички отговорни партии в България трябва да си комуникираме по между си. ДПС ще комуникира с всички системни партии в България, защото е необходимо нормализиране на политическия живот. С всяка една от системните партии бихме могли да работим не зависимо дали сме на власт и опозиция", посочи Карадайъ.

ДПС с 15 000 гости на Майските събития

Председателят на ДПС припомни, че Движението е започнало честванията на Майските събития, по време на които се почитат жертвите от Възродителния процес.

"Майските събития донесоха демократичните промени в страната", каза Карадайъ.

По думите му тази година по време на честванията Движението очаква над 15 000 гости от страната и чужбина. Тази седмица минаха мероприятията в Търговищко, а до края на месец май предстоят най-знаковите възпоменания в Разград, Пристое, Шуменско и Джебел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай