Карадайъ разкри тайния план на Петков за изгонването на руснаците

Кирил Петков трябва да бъде разследван, заяви Мустафа Карадайъ

Карадайъ разкри тайния план на Петков за изгонването на руснаците | StandartNews.com

От петъчното заседание на парламента стана ясно, че има двама души, които се крият по темата. Кирил Петков и Асен Василев. В петък имаше блицконтрол, на който те бяха длъжни да присъстват, но не се явиха. Предната вечер обаче на председателски съвет на НС бяха службите за сигурност, каза Карадайъ. И подчерта: „Те казаха много тревожни неща по адрес на Кирил Петков.”.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ каза в какво Петков и Василев превърнаха парламента

За да не излезе, че коментирам класифицирана информация, бих казал, че тази тема Кирил Петков я е употребил, използвал е и службите за лична употреба, хвърли бомбата Карадайъ.

Има стенограма, прочетете я, ако не са я редактирали. Чуйте записа от заседанието на Съвета по сигурността към МС. В НС бяха четирима-петима души от службите, никой не опроверга намеренията на Кирил Петков за лична употреба по тази тема, каза още веднъж Карадайъ.

Лидерът на ДПС повтори позицията на Движението по дипломатическия скандал. Всеки дипломат, който работи против националните интереси на България и застрашава националните й интереси, би трябвало да бъде изгонен, независимо за колко души става въпрос и дали са от Русия, заяви лидерът на ДПС. След като е извършен актът по изгонването, никой няма право да ни поставя ултиматуми, коментира Карадайъ поведението на руския посланик Елеонора Митрофанова, която постави ултиматум на България да отмени изгонването на руските дипломати, иначе Москва ще закрие мисията си у нас.

Кирил Петков трябва да бъде разследван и по тази тема и по други теми. Ние имаме внесени сигнали към прокуратурата, включително и за т.нар. „златни поспорти”, заяви още Мустафа Карадайъ и поиска президентът Румен Радев да свика КСНС заради дипломатическия скандал.

 „Продължаваме промяната” дойдоха като функция на Иво Прокопиев, който създаде кръга „Капитал” с подаръците и кражбите от приватизацията. ПП, Кирил Петков и Асен Василев са прокситата на Иво Прокопиев, аватарите му, коментира още Мустафа Карадайъ.

Народният представител от ДПС Делян Пеевски няма медии. Преди повече от година продаде това, притежаваше, на американски компании, за да не може вие да твърдите отново, че едва ли не притежава медии чрез подставени лица, каза Мустафа Карадайъ в отговор на въпрос на Лора Крумова.

Обърнете се към работодателските организации, към реалния бизнес, към земеделците и ги попитайте за последните 30 години, за последните 20, 10 години, за последните 6 месеца кой и по какъв начин е разговарял с тях, как са намирали решения на проблемите си. Ето това е важната работа. Когато бизнесът е получавал подкрепа, включително и в кризисните времена, включително и сега, единствено и само от ДПС, как гласуват за други партии, попита Карадайъ. Но допълни: Ние не се сърдим, защото 32 години работим за бизнеса и хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай