Карадайъ каза в какво Петков и Василев превърнаха парламента

С купуването на депутати ПП превърна парламента в битпазар, каза Мустафа Карадайъ

Карадайъ каза в какво Петков и Василев превърнаха парламента | StandartNews.com

Ако ДПС получи третия мандат за съставяне на правителство, ще го върне. Новината съобщи лидерът на Движението Мустафа Карадайъ в интервю за Нова тв. То бе дадено от заседателната зала в централата на ДПС, където всеки вторник заседава ЦОБ на Движението заедно с депутатите. Всички решения на ДПС се вземат в тази зала, каза Карадайъ.  

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ разкри тайния план на Петков за изгонването на руснаците

Дали с мандата на Асен Василев „Продължаваме промяната” ще успее да състави правителство, ще видим, каза Карадйъ. И посочи явление в българския политически живот от последния месец, което е особено тревожно. Да се купуват народни представители като на битпазар, за нас не е нормално, но за тях явно е, възмути се лидерът на ДПС. И заяви: „Виждаме го всеки ден, четем го през медиите. Това явно са ценностите на промяната.”.

Явно имат целева група. Към мен още не са тръгнали, за съжаление, не знам защо, пошегува се Мустафа Карадайъ. И сериозно коментира: „Има голям проблем в нашия политически живот и той е липсата на нормалност.”.

 „Промяната” наложи омраза, разделение, противопоставяне. На тази политика обаче сме свидетели не само днес, а и в последния месец, в последните 6 месеца, в последните 12 години. Ние непрекъснато сме изобличавали този модел, непрекъснато призоваваме на нормалност в политиката и политическите процеси. Промяната уж дойде с идеята да променя модела ГЕРБ, но се оказа продължаването на модела ГЕРБ и то към по-лошо, коментира Карадайъ.

Най-нормалното е в тази ситуация да се отиде на избори, българските граждани да натоварят с отговорност партиите, но и тези, които ще отидат на избори, да подходят отговорно и за представят своите приоритети с грижа за хората и бизнеса, а не с противопоставяне и омраза. Ще върнем третия мандат за кабинет, ако го получим. А след изборите очакваме отворени врати за диалог, за да има ценностно,  хомогенно мнозинство, което застава зад едно правителство с категорично евроатлантически позиции, обяви Мустафа Карадайъ.

Попитан как ще коментира премахването на постройки на Росенец, лидерът на ДПС заяви: „”Стрейтлайн”, фирмата която е поставила преместваемия обект – сглобяема къща на мястото на монолитна сграда, която компанията е купила от Лукойл, е премахнала сама обекта си.”.

Карадайъ отвори и показа в Google Earth как е изглеждала двуетажната монолитна постройка. И направи паралел: „Случаят ми напомня на онова, което беше преди 13 години. Тогава г-н Доган премахваше едно барбекю на 4 дирека с 200 керемиди, беше голяма сензация, тръбяха, че е незаконно, но се оказа то е било напълно законно. В момента тече съдебна процедура. Но пак имаме внушения, че някой премахва нещо незаконно. Самата фирма си премахва преместваемия обект. След края на съдебните процедури ще видим какво ще се окаже.”.

Имаме копи-пейст на модела отпреди 13 години. Тези, които твърдят, че са „Промяната”, са продължение на модела на ГЕРБ, но по-лоша посока, заключи Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай