Карадайъ разкри медийни манипулации на кръга "Капитал"

Докладът е маскиран като международен, информирани са европейски институции, каза лидерът на ДПС

Карадайъ разкри медийни манипулации на кръга "Капитал" | StandartNews.com

"За пореден път обществото стана свидетел на груба манипулация от страна на олигархичния кръг около Иво Прокопиев. Този път тя е маскирана като доклад на международна организация - Международен институт за пресата". Това съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на специален брифинг в парламента.

Той уточни, че "докладът представя медийната среда в България тенденциозно и изкривено, изцяло в интерес на медийния и олигархичен кръг "Капитал". Над 53 пъти се споменава името на народния представител от ДПС Делян Пеевски, макар че той отдавна не притежава медии. ДПС неколкократно също се споменава в негативен аспект, който няма нищо общо с действителността", посочи Карадайъ.

"Същевременно в доклада е пропуснато да се разгледа влиянието на медиите на Иво Прокопиев, както и създадения от кръга "Капитал" модел на медийни обвързаности. Влияние, довело до там,  че манипулацията и лъжата се представят като последна истина в контролираните от него медии, а реалността е прикривана и извращавана", изтъкна лидерът на ДПС.

Той посочи и защо фокусът фокусът не е случаен на кръга "Капитал" и влиянието на Иво Прокопиев. "Защото докладът е изготвен от Галя Прокопиева в офисите на Иво Прокопиев. Така пише в самия доклад", посочи Карадайъ.

 "Затова ние в ДПС си позволихме да изразим нашето становище по отношение на този доклади го адресирахме до вицепрезидента на ЕК Вера Юрова, до еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс, до Хуан Фернандо Лопес Агулар, председател на комисията по граждански права, правосъдие и вътрешен ред в ЕП и до председателя на Комисията по върховенство на право, демокрацията и основни права и свободи.Друго, което направихме по тази тема, че наши евродепутати поставиха този въпрос и пред Еврокомисията", каза още Карадайъ. 

Той съобщи и една добра новина за Движението. "Петицията за полицейщина по време на изборите, внесена от нашия младежки председател в община Айтос в европейската  Комисия по петициите, е допусната за разглеждане", каза Карадайъ. Той припомни, че покъртителни свидетелства за полицейщина и незаконни действия на полицията по време на изборите са посочени в доклада на ОССЕ /Служба за демократични институции и права на човека/. Сега, освен в този доклад, ще разгледат случаите и в Комисията по петициите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай