Кънев: РБ е в управлението на границата на компромиса

Кънев: РБ е в управлението на границата на компромиса | StandartNews.com

София. "Реформаторският блок участва в управлението на границата на компромиса", каза лидерът на ДСБ Радан Кънев от ефира на "Тази неделя" по bTV. "Трудно е да работим в мнозинство с АБВ, да работим с Патриотичния фронт, с които имаме общи неща в програмите, но идейно сме различни, да подкрепим Борисов за втори мандат, макар че сме казали, че имаме по-добро виждане в името на едно стабилно управление", сподели той в предаването.

Депутатът от РБ на няколко пъти акцентира върху трудностите пред коалиционното управление и постави стабилността на управлението пред цената на компромисите.

"В момента сме в преговори с Патриотичния фронт за запазване на мнозинството, което е необходимо, за да се гласува бюджетът, за да се осъществят съдебната реформа и стратегията за здравеопазването на министър Петър Москов", заяви Кънев.

Той не коментира критиките и изразените притеснения на патриотите срещу назначенията на кадри от Народната партия "Свобода и достойнство" на високи постове - на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София-град.

Във връзка с назначението на Слави Бинев, депутат от ПФ, за председател на Комисията по култура и медии, Кънев заяви: "Ние сме се опитвали да не коментираме назначението на Слави Бинев. Едни виждат създатели на БИАД, други човека, който нахлу в националната телевизия. Ние понасяме тежки лични и политически загуби от обраната си позиция, а това показва, че правим сериозни компромиси в името на стабилността".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай